Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

14. 06. 2018. 23:49 >> 23:38

OČEKIVANO

Fed podigao kamatne stope

Američka centralna banka, Federalne rezerve (Fed) podigla je kamatne stope na nivo između 1,75 i dva odsto.

Taj potez je bio uveliko očekivan, ali ipak predstavlja prekretnicu u promjeni američke centralne banke u odnosu na politiku korišćenu u borbi protiv finansijske krize i recesije u periodu od 2007. do 2009, prenose agencije.

Fed je na taj način odbacio svoje obećanje da će održavati kamatne stope dovoljno niskim kako bi 'neko vrijeme' stimulisali ekonomiju.

To je sedmi put da američka centralna banka podiže kamatne stope od kraja 2015, a drugi put u ovoj godini.

Prognoze Fed-a predviđaju nešto brži rast kamatnih stopa narednih mjeseci, pri čemu se do kraja godine očekuju još dva povećanja.

"Tržište rada je nastavilo da jača, a ekonomska aktivnost raste solidnim tempom", naveo je u saopštenju nakon dvodnevnog sastanka Komitet Fed-a za otvoreno tržište.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније