Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2013. 15:13 >> 15:18

PLANOVI VLASTI

Egipat: Spremaju akcije za gušenje protesta

Egipatski ministar unutrašnjih poslova Muhamed Ibrahim najavio je opsežne operacije kako bi zaustavili proteste građana koji traže hitno uspostavljenje demokratskog sistema u zemlji, a koji još uvijek traju, prenosi Anadolija.

U vezi sa otvaranjem vatre na demonstrante, Ibrahim je rekao da egipatska policija nije pucala na civile, te da je koristila samo suzavac kako bi rastjerala demonstrante.

On je pojasnio da su Oružane snage Egipta u koordinaciji sa vlastima kako bi započeli operaciju koja ima za cilj da zaustavi proteste širom zemlje.

U vezi sa egipatskim predsjednikom Muhammedom Morsijem, koji tu dužnost ne obavlja nakon vojnog udara u zemlji, Ibrahim je kazao kako trenutno nije u mogućnosti saopšziti tačnu lokaciju njegovog pritvora.

"Tužilaštvo će odlučiti o tome gdje će biti Morsi", izjavio je on.

U ranijem gušenju demonstracija u glavnom gradu Egipta Kairu, poginulo je 200 osoba, a povrijeđeno je oko 5.000 civila u vatri egipatskih sigurnosnih snaga.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније