Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

16. 06. 2018. 19:37   >>  19:30

MERKEL SMATRA

Migracije su izazov za Evropu

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da migracija predstavlja "izazov za Evropu za koji je potreban evropski odgovor" u jeku neslaganja po tom pitanju u njenoj vladi i uoči njenog sastanka s predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

 

U svojoj nedjeljnoj video-poruci, Angela Merkel je rekla da je migracija jedan od četiri glavna izazova o kojima će razgovarati njemački i francuski zvaničnici, prenijela je agencija AP.

Njemačka kancelarka, francuski predsjednik i ministri iz vlada Njemačke i Francuske sastaće se u utorak, 19. juna.

Kako je navela, druga pitanja uključuju spoljnu i odbrambenu politiku EU, kako i budućnost zone eura.

Položaj njemačke kancelarke doveden je u pitanje pošto raste neslaganja njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i sestrinske stranke, bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), koja insistira na tvrdjoj politici prema izbjeglicama i migrantima.

Merkelova i ministar unutrašnjih poslova u njenoj vladi, lider CSU Horst Zehofer imaju različite stavove po pitanju situacije s migrantima.

Zehofer traži da izbjeglice koje su registrovane u nekoj od zemalja EU ili im je u Njemačkoj odbijen zahtjev za azil, ne budu puštane preko njemačke granice. Merkelova se s time ne slaže i 2015. je suspendovala tzv. Dablinski sporazum koji nalaže da izbjeglice ostaju u zemlji EU u koju su prvo i ušle.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније