Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

16. 06. 2018. 23:42 >> 23:31

ŠPANIJA

Za dva dana spasili 825 migranata

Španska spasilačka služba saopštila je danas da je tokom posljednja dva dana spasila 825 ljudi i izvukla četiri tijela iz Sredozemnog mora, pošto su migranti brodovima pokušali da pređu opasnu mediteransku rutu.

Španska mornarica je navela da je preuzela migrante sa ukupno 69 brodova, koje je njen spasilački brod presreo tokom petka i subote ujutro po polasku tih brodova sa obale Afrike.

Evropa se suočava s novim talasom migranata, a Španija se priprema za dolazak još 630 migranata, nakon što su Italija i Malta odbile da prime brod za spašavanje migranata "Akvarijus" ranije ove nedjelje.

"Akvarijus" i još dva italijanska broda s migrantima trebalo bi da sjutra stignu u luku Valensija na istoku Španije.

Prema podacima UN, od početka 2018. godine najmanje 792 migranta izgubila su život u pokušaju da pređu Sredozemno more.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније