Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 06. 2018. 13:17 >> 13:10

NASTAVIĆE BORBU

Talibani neće produžiti primirje

Talibani su objavili danas da neće produžiti trodnevno primirje s avganistanskim snagama uvedeno povodom kraja Ramazana i da će nastaviti borbe kada ono istekne.

"Prekid vatre se završava danas i naše operacije će se nastaviti ako Bog dozvoli. Nemamo nikakvu namjeru da produžimo primirje", rekao je portparol talibana Zabihulah Mudžahid u poruci prenijetoj agenciji Frans pres.

Trodnevni prekid vatre stupio je na snagu u petak povodom kraja Ramazanskog posta.

Uprkos prekidu vatre, u jučerašnjem napadu bombaša samoubice koji se digao u vazduh usred talibana i pripadnika avganistanskih snaga bezbjednosti poginulo je najmanje 20 osoba.

Prema prvim izvještajima, većina žrtava su talibani, mada ima i civila.

Napad se dogodio u Rodatu, u istočnoj provinciji Nangarhar, nekoliko sati pošto je avganistanski predsjednik Ašraf Gani saopštio da se trodnevni prekid vatre produžava i pozvao talibane da i oni proglase nastavak primirja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније