Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

17. 06. 2018. 23:27   >>  23:19

FRANCUSKA

Marin le Pen protiv prijema migranata

Predsjednica francuske ekstremne desnice Marin le Pen kritikovala je danas stav Francuske da primi dio migranata sa broda "Akvarijus" koji je danas stigao u špansku luku Valensiju, prenose francuski mediji.

Brod sa 630 migranata više od nedjelju dana je plovio kod libijske obale, jer nije imao dozvolu da uđe u neku evropsku luku.

Predsjednica Nacionalnog okupljanja, stranke koja se ranije zvala Nacionalni front, rekla je za radio Evropa 1 da je situacija s tim brodom rezultat "neuspjeha evropske politike prema imigraciji".

"Oni (migranti) mogli su ranije da budu odvedeni u Tunis ili Maroko. Zašto se uvijek polazi od principa da migranti moraju da budu odvedeni u Evropu", zapitala se Le Penova, koja je rekla da je bila zabrinuta za njihvu sudbinu i da je zadovoljna što su "živi i zdravi".

Le Penova je istovremenno izrazila zabrinutost zbog prijema određenog broja migranata u Francuskoj, jer to, kako smatra, predstavlja "signal o otvaranju nacionalnih granica".

"Naravno da sam zadovoljna što su migranti živi i zdravi, ali sam izuzetno zabrinuta, jer dolazak migranata predstavlja signal otvaranja naših nacionalnih granica u trenutku kad je Italija zauzela ozbiljnijih stav i rekla da je dosta", rekla je Le Penova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније