Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2013. 17:28 >> 17:28

NEĆE PREVASPITAVANJE

Berluskoniju zatvor miliji od rada

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je da bi radije otišao na izdržavanje zatvorske kazne umjesto da odsluži kaznu radom u nekoj javnoj službi.

"Neću prihvatiti da budem prepušten socijalnim službama kao kriminalac kome treba prevaspitavanje", rekao je Berluskoni u intervjuu dnevniku Libero.

Italijanski Vrhovni sud će u utorak otvoriti saslušanje po Berluskonijevoj žalbi na presudu za pronevjeru i utaju poreza kojom je osuđen na godinu zatvora i pet godina zabrane bavljenja javnom funkcijom.

Berluskoni je naglasio da, takođe, neće iskoristiti mogućnost italijanskog zakona da služi kaznu u kućnom pritvoru, kako je predviđeno za prestupnike u poznim godinama.

"Skoro da imam 78 godina i trebalo bi da imam pravo na kućni pritvor, ali ako me proglase krivim, ići ću u zatvor”, naveo je Berluskoni, prenosi RTS.

"Nijesam spavao mjesec dana. Budim se noću i gledam u plafon i razmišljam šta su mi uradili".

Suđenje Berluskoniju je počelo prije sedam godina. Optužnica je koncentrisana na poslovanje medijske kompanije Mediaset i tereti Berluskonija da je vještački naduvavao cijene prava na distribuciju filmova kako bi izbegao plaćanje poreza.

Berluskonijeve of-šor kompanije prodavale su filmove Berluskonijevom Mediasetu po navodno puno većoj cijeni, ali nijesu plaćale porez.

On je odbacivao te optužbe i tvrdi da je previše bio zauzet političkom karijerom da bi se bavio pitanjima kao što su prava na distribuciju filmova.

Mediaset je 1970. godine osnovao Berluskoni, a danas u njoj ima 38,6 odsto vlasništva.

On je u intervjuu naglasio da je optimista povodom konačne presude, kao i da vjeruje da neće biti proglašen krivim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније