Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 06. 2018. 08:09   >>  11:15

RUSKE VLASTI

Ispitaće kako se zapalio avion s fudbalerima

Ruska federalna agencija za vazduhoplovni saobraćaj "Rosavijacija" ispitaće incident u kom se zapalio avion s fudbalskom reprezentacijom Saudijske Arabije.

 

Naime, avion kompanije "Rosija" koji je prevozio fudbalsku reprezentaciju Saudijske Arabije na utakmicu Mundijala u Rostovu na Donu zapalio tokom leta, objavio je Interfaks, a prenosi Rojters.

Navodi se da je portparol "Rosavijacije" kazao da je prilikom slijetanja na kratko izbila vatra u jednom od motora na krilu aviona, ali da je slijetanje obavljeno uz oba motora u operativnoj funkciji i da nije bilo prijetnje po bezbjednost putnika. 

"Rosavijacija će istražiti razloge ovog akcidenta i u to uključiti sve povezane strane, uključujući kompaniju koja je razvila i proizvela motor", naveo je portparol "Rosavijacije". 

Fudbalska federacija Saudijske Arabije objavila je prethodno da je avion sa fudbalskom reprezentacijom ove zemlje bezbjedno sletio u ruski grad Rostov na Donu, gdje nastavlja takmičenje na Mundijalu, nakon "manjeg tehničkog problema na jednom od motora". 

Portparol ruske aviokompanije "Rosija", čiji je "Erbas A319" prevozio saudijske fudbalere iz Sankt Peterburga u Rostov na Donu, negirao je da je izbila vatra i kazao da prema preliminarnim podacima problem izazvalo ulijetanje ptice u jedan od motora aviona. 

"Ništa nije ugrožavalo bezbjednost putnika. Avion je sletio na rutinski način. Nikakva uzbuna se nije oglasila tokom slijetanja", rekao je portparol "Rosije". 

Rojters navodi da se na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi krilo aviona koje gori tokom leta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније