Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

19. 06. 2018. 15:29 >> 17:05
1

U 2017.

UN: Izbjeglica i raseljenih 68,5 miliona

Broj izbjeglica i interno raseljenih u svijetu dostigao je 68,5 miliona u 2017. godini, a skoro polovinu među njima čine djeca, navodi se u izvještaju Visokog komesarijata za izbjeglice UN (UNHCR).

Kriza u Demokratskoj Republici Kongo, rat u Južnom Sudanu i bjekstvo stotina hiljada izbjeglica Rohindža iz Mjanmara u Bangladeš doprinijeli su da u 2017. godini bude zabilježen nov rekord u broju izbjeglih i raseljenih u svijetu.

Kako se navodi, prema podacima UNHCR-a je svaka 110. osoba danas raseljena u svijetu.

"U trenutku smo kada, suočeni sa prisilnim raseljavanjem ljudi širom svijeta, treba da iznađemo nov globalni pristup da različite zemlje i zajednice ne bi same morale da se nose sa ovom situacijom", rekao je visoki komesar UN za izbjeglice Filipo Grandi.

Broj registrovanih izbjeglica prošle godine dostigao je 25,4 miliona. Broj izbjeglica je u odnosu na 2016. porastao za 2,9 miliona, što je najveće povećanje koje je UNHCR do danas zabilježio  za samo jednu godinu.

Blago je opao broj interno raseljenih, kojih je u 2017. bilo 40 miliona. U 2017. je takođe zabilježen 3,1 milion tražilaca azila u svijetu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније