Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92 ]

20. 06. 2018. 10:10   >>  09:59

ŠPANIJA

Iselili studente iz domova da smjeste migrante

Migrante sa broda “Akvarijus“, koje su odbili Italija i Malta, prihvatila je Španija. Da bi smjestila neke od njih, iselila je privremeno studente iz domova.

Novi španski premijer Pedro Sančez prihvatio je da Španija bude ta zemlja koja će prihvatiti migrante iz Afrike posle prošlonedjeljnih tenzija.

Međutim, njihov dolazak uticao je na živote studenata u gradu Alikante, kojima je rečeno da napuste svoje sobe u domovima kako bi napravili mesta izbjeglicama.

Kako prenose mediji, studentima su data 24 sata kako bi napravili mjesta za pridošlice.

Regionalna vlada odlučila je da dom “La Florida“ bude domaćin za stotine djece bez pratnje. Djeca uzrasta od 12 do 17 godina, dovezeni su autobusima u grad nakon što su brodom stigli u Španiju.

Zvaničnici su objasnili da je to neophodno zbog vanredne situacije.

Majka jednog studenta navela je da je studentima naređeno da napuste dom jer je vrlo vjerovatno da djeca migranti imaju “mnogo bolesti“.

“Ne protivimo se tome da pomognemo onima kojima je to potrebno, ali nije fer prema mom sinu da ga tjeraju iz smještaja i da bude ostavljen na ulici usred studija“, rekla je ona.

Regionalna vlada je međutim za RT navela da će raseljeni studenti da dobiju novi smještaj i da će im biti plaćeni troškovi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније