Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 06. 2018. 16:05 >> 15:56
4

STOLTENBERG PORUČIO

Nema garancije da će transatlantski savez opstati

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da su veze između Evrope i Sjeverne Amerike oslabile i apelovao je na ulaganje međunarodnih napora da se ojača transatlantski vojni savez.

"Nije zapisano u kamenu da će transatlantska veza opstati zauvijek", rekao je Stoltenberg u govoru u Londonu.

Alijansa je uzdrmana stavom američkog predsJednika Donalda Trampa o Americi na prvom mJestu. Tramp je optužio druge članove 29-očlanog saveza da ne troše dovoljno na odbranu. 

Stoltenberg je rekao da je svijet suočen s nepredvidivim bezbjednosnim okruženjem zbog terorizma, širenja oružja za masovno uništenje, sajber napada i jačanja Rusije. 

Uoči NATO samita u julu Stoltenberg je rekao da je možda primijećeno "slabljenje" nekih veza između Sjeverne Amerike i Evrope, ali je naglasio da je "zadržavanje transatlantskog partnerstva u našem strateškom interesu".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније