Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Glas Amerike [ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2018. 19:18   >>  19:06 1

U TOKU PRIPREME

Samit Trampa i Putina u julu u Evropi?

Zvaničnici Bijele kuće saopštili su da je u toku planiranje samita predsjednika Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, prenose da se očekuje da će sastanak biti održan tokom Trampove posjete Evropi narednog mjeseca. Dvojica lidera mogla bi da se sastanu prije samita NATO-a, koji se održava 11. i 12. jula u Briselu, ili poslije Trampove posjete Britaniji dva dana kasnije.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Geret Markis tvitovao je u četvrtak da će se savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton od 25. do 27. juna sastati sa američkim saveznicima u Londonu i Rimu s kojima će razgovarati o bezbjednosnim pitanjima, i da će zatim otputovati u Moskvu gdje će razgovarati o potencijalnom sastanku predsjednika Trampa i Putina.

Putinov portparol Dmitrij Peskov takođe je potvrdio da će Bolton posjetiti Rusiju naredne nedjelje.

Mjesto susreta nije objavljeno, ali nekoliko stranih medija ranije je prenijelo da bi predsjednici SAD i Rusije mogli da se sastanu u jednoj od evropskih prijestonica poslije samita NATO-a, moguće u Beču.

Tramp je početkom mjeseca izrazio zainteresovanost za obnovu Putinovog imidža na svjetskoj sceni. Na samitu G7 u Kvebeku, američki lider rekao je da bi Rusija ponovo trebalo da bude primljena u grupu najrazvijenih zemalja. Rusko članstvo suspendovano je poslije aneksije Krima 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније