Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2018. 21:41 >> 21:29
2

POSJETA IMIGRANTIMA

Tramp: Melanija je na granici s Meksikom

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je danas da se njegova supruga Melanija nalazi na granici s Meksikom, gdje treba da posjeti više prihvatnih centara za imigrante u vrijeme polemike o politici nulte tolerancije koju Tramp vodi.

Prva dama SAD trebalo bi da posjeti centar za smještaj djece kao i graničare. S njom je i ministar zdravlja Aleks Azar.

U tom dječjem prihvatnom centru nalazi se 60 djece iz Hondurasa i Salvadora, uzrasta između pet i 17 godina.

Jedan visoki funkcioner je rekao da većinu čine adolescenti i oni koji su u SAD stigli sami, bez pratnje odraslih, a da je samo šestoro odvojeno od roditelja.

Nakon otkrića da je više od 2.300 djece razdvojeno od roditelja imigranata između 5. maja i 9. juna izazvala je veliku kontroverzu i u SAD i u inostranstvu.

Oni su smješteni u prihvatne centre, nekada udaljene i hiljadama kilometara, poslije aprilske odluke Donalda Trampa da primijeni politiku "nulte tolerancije" po pitanju imigracije ne bi li tako obeshrabrio ljude da dolaze u SAD.

Republikanski predsjednik se tek juče predomislio i potpisao ukaz kojim se okončava sistematsko razdvajanje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније