Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2018. 13:08 >> 12:57

ZBOG BREGZITA

Erbas zaprijetio napuštanjem Britanije

Evropski proizvođač aviona Erbas (Airbus) zaprijetio je da će napustiti Veliku Britaniju ukoliko se ona odvoji od Evropske unije bez postignutog dogovora o budućim trgovinskim odnosima.

Kompanija koja zapošljava 14.000 ljudi na 25 lokacija u Velikoj Britaniji saopštila je da će preispitati svoje investicije u Velikoj Britaniji kao i svoj dugoročni boravak u zemlji ukoliko ne bude postignut trgovinski sporazum. 

Erbas je ovo naveo u procjeni rizika vezanog za Bregzit objavljenoj noćas. Prema procjeni u slučaju da nema postignutog sporazuma, odnosno ukoliko Britanija napusti i jedinstveno tržište i carinsku uniju bez dogovora o tranziciji to će izazvati "velike poremećaje" u britanskoj proizvodnji. 

"Jednostavno rečeno taj scenario bez dogovora direktno prijeti budućnosti Erbasa u Velikoj Britaniji", rekao je Tom Vilijams direktor za operacije u odjeljenju civilne avijacije Erbasa, čije se riječi navode u saopštenju. 

Vilijams je rekao da će u svakom scenariju Bregzit imati jake negativne posljedice za avio industriju u Velikoj Britaniji i posebno za Erbas, i da bi stoga bilo potrebno ubrzati mjere za ublažavanje tih posljedica. 

Erbas je takođe naveo da je trenutno predložen prelazni dogovor izmedju EU i Velike Britanije koji traje do kraja decembra 2020. suviše kratak da bi kompanija mogla da reorganizuje svoj lanac nabavki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније