Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 06. 2018. 13:40   >>  13:28

U SIRIJI

Rusija:Lažirani dokazi o hemijskom oružju

Rusija je optužila SAD i njihove saveznike da su se oslanjali na falsifikovane dokaze da bi optužili sirijsku vladu da sprovodi hemijske napade nad civilima.

 

 

Ministarstva spoljnih poslova i odbrane Rusije danas su optužila i Organizaciju za zabranu hemijskog oružja da nije objektivno istražila navodne hemijske napade i da podliježe političkoj kontroli.

General Igor Kirilov, koji je na čelu jedinice za zaštitu od radijacije, hemijskog i biološkog oružja ruske vojske, rekao je da istražitelji Organizacije za zabranu hemijskog oružja niijsu uspjeli da posjete mjesta na kojima je navodno sirijska vojska upotrijebila sarin i hlor.

On je dodao da su se istražitelji oslanjali na, kako je naveo, falsifikovane dokaze koje su pribavili aktivisti.

Kirilov je rekao da su lokalni spasioci, poznati kao "bijeli šljemovi", falsifikovali uzorke i upotrijebili eksplozivne naprave da bi stvorili kratere od navodnih bombi.

SAD, Velika Britanija i Francuska sprovele su vazdušne napade 14. aprila, poslije optužbe da su snage sirijskog predsjednika Bašara el Asada koristile hemijsko oružje za napad 7. aprila u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Sirija i Rusija odmah su demantovale da je korišćeno hemijsko oružje u napadu u Dumi u kome je stradalo više od 40 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније