Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2018. 15:20 >> 15:10
2

ZBOG IMENA MAKEDONIJE

Tuča makedonskih i grčkih tinejdžera u Grčkoj

Makedonski i grčki tinejdžeri potukli su se grčkom ljetovalištu Nei Pori zbog imena Makedonije, javila je danas makedonska agenija Makfaks.

Pozivajući se na izvore bliske mladim rukometašima iz Makedonije, agencija navodi da je njihova tuča s lokalnim grčkim tinejdžerima završila s "težim povredama" nekih od učesnika. 

Makfaks ne navodi koliko je tinejdžera učestovalo u tuči, niti koliko ih je povrijeđeno.

Do tuče je došlo u jednoj lokalnih igraonici u mjestu Nei Pori, kada je jedna Grkinja pozvala grčke tinejdžera nakon što je s mladim Makedoncima započela raspravu oko imena Makedonije.

Grkinja je prva čula mlade rukometaše iz Makedonije, stare 17 i 18 godina koji su u Nei Pori bili u pripremnom kampu, da govore makedosnki i pitala ih odakle su.

Pošto su odgovorili da su iz Makedonije, Grkinja je počela da se raspravlja oko imena Makedonije, pozvala lokalne tinejdžere, nakon čega je počela "žestoka tuča".

Taj incident je okončala policija koju je pozvao neko od očevidaca, a po povratku iz Grčke, neki od mladih rukometaša je "završio u bolnici gdje su im konstatovane tjelesne povrede". 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније