Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2018. 22:00 >> 21:49
1

ISPUNIO OBEĆANJE

Cipras stavio kravatu, slavi kraj finansijske pomoći

Grčki premijer Aleksis Cipras stavio je večeras kravatu prvi put od kada je došao na vlast prije više od ti godine, kako bi proslavio dogovor o kraju finansijske pomoći, javila je agencija AP.

Cipras je danas nosio kravatu bordo boje s bijelom košuljom i plavim odijelom tokom svečanog govora poslanicima.

Ciprasova kravata je izazvala aplauz prisutnih jer je sam premijer došavši na vlast rekao da neće nositi kravatu dok Grčka bude bila pod nadzorom strane finansijske pomoći.

Grčki premijer je ipak odvezao kravatu na kraju govora rekavši da je grčki narod dobio bitku ali ne i rat, i dodao da će nastaviti bitku do konačne pobjede, prenijela je agencija Frans pres.

Ministri zone eura postigli su dogovor koji će omogućiti Atini da napusti, kao što je predviđeno, nadzor svojih kreditora 20. avgusta i ponovo počne sama da se zadužuje na finansijskim tržištima.

Ministri su se složili da odlože na dodatnih deset godina početak otplate velikog dijela grčkog duga, koji je i dalje najviši u EU, odnosno 180 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Grčka je od 2010. godine prošla kroz nekoliko programa pomoći Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i drugih zemalja zone eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније