Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Mina ]

23. 06. 2018. 21:34   >>  21:22

U NJEMAČKOJ

Skoro 300 diplomata iz Turske tražilo azil

Skoro 300 turskih diplomata zatražilo je azil u Njemačkoj od neuspjelog pokušaja vojnog puča u Turskoj u julu 2016. godine, piše danas njemački list "Velt am zontag".

Kako navodi, podaci iz njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da je 1.177 Turaka sa diplomatskim statusom ili akreditivima, među kojima su supružnici i djeca diplomata, zatražilo azil u toj zemlji.

Ministarstvo za sada nije bilo dostupno za komentar, prenosi Rojters.

Nakon neuspjelog pokušaja vojnog puča, Turska je uhapsila više od 40 hiljada ljudi, dok je više od 100 hiljada osoba otpušteno ili suspendovano u vojnoj i državnoj službi, kao i u privatnom sektoru.

Njemačke stranke otvoreno su kritikovale takve mere turske vlade, dok je Turska u više navrata vršila pritisak na Njemačku da preda ljude za koje vjeruje da su umiješane u pokušaj puča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније