Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 06. 2018. 20:33 >> 07:43

TURSKA

Oslobođena delegacija francuskih komunista

Troje članova delegacije Komunističke partije Francuske, među kojima i poslanica gornjeg doma parlamenta, Senata, Kristin Prino, pušteno je na slobodu pošto su danas bili uhapšeni u Agri, u Turskoj, gdje su bili posmatrači predsjedničkih i parlamentarnih izbora, prenio je večeras list Figaro.

Komunistička partija je ranije saopštila da je njena delegacija uhapšena da bi se spriječilo da konsttauju "izbornu prevaru".

"Turske vlasti žele da uguše svaki glas koji ih osuđuje za masovnu prevaru koja je u trenutno u toku", pisalo je u tom saopštenju francuskih komunista.

Više od 56 miliona Turaka je danas moglo da glasa za novi sastav parlamenta i predsjednika koji će, po nedavnim ustavnim promjenama dobiti šira ovlašćenja jer se u Turskoj uvodi predsjednički sistem vladavine.

Po prvim, djelimičnim rezultatima, Redžep Tajip Erdogan osvojio je najviše glasova da i dalje bude predsjednik Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније