Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

25. 06. 2018. 09:21 >> 09:07

VULKANSKO JEZERO

Indonezija locirala potonuli trajekt

Indonezija je po svoj prilici locirala trajekt koji je prošle nedjelje potonuo u dubokom vulkanskom jezeru, ali će joj biti potrebna međunarodna pomoć da bi izvadila olupinu, saopštila je danas indonežanska agencija za potragu i spašavanje.

Na trajektu je bilo oko 200 ljudi, pet puta više od predviđenog broja, a samo njih 18 je preživjelo nesreću na jezeru Toba 17. juna.

Agencija je juče navela da se objekat koji bi mogao biti olupina trajekta nalazi na dubini od 490 metara. Pronađeno je samo nekoliko tijela, a zvaničnici su rekli da su mnoge žrtve vjerovatno u potonulom brodu.

Šef agencije, koji koristi samo ime Sjaugi, rekao je u intervjuu da će za izvlačenje trajekta biti potrebna međunarodna pomoć.

Indonežanska mornarica je rasporedila svoje sonare u petak. Ronioci su u hladnim i mračnim vodama jezera mogli da dođu samo do dubine od 50 metara.

Iako su rođaci žrtava kritikovali način na koji se potraga odvija, Sjaugi je rekao da je "sve uloženo" u potragu.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da izvučemo olupinu. Budući da nemamo robote, pokušavamo da ih dobijemo od drugih zemalja, ali najveći broj ima alate koji mogu da podignu brod sa najviše 100 metara dubine i olupina prvo mora biti isječena", rekao je Sjaugi.

Prema njegovim riječima, najvažnije je povratiti tijela što je moguće više žrtava.

Nesreće trajekata su uobičajene u Indoneziji, arhipelagu od preko 17.000 ostrva, a najčešće je krivo slabo pridržavanje bezbjednosnih standarda.

Jezero Toba, koje je nastalo na mjestu drvnog supervulkana, popularno je turističko odredište na Sumatri i jedna od lokacija koje vlada u Džakarti promoviše domaćim i stranim turistima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније