Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 06. 2018. 17:32 >> 17:20

RUSIJA

Opala popularnost Putina zbog reforme o penzijama

Kremlj je danas pokušao da minimizira opadajuću popularnost predsjednika Vladimira Putina, koja je na najnižem nivou od 2013. godine poslije pomjeranja starosne granice za penzije, izražavajući distancu prema toj nepopularnoj reformi.

Prema držvanom institutu za ispitivanju javnog mnjenja, Putinova popularnost je opala sa 75 odsto na 69 odsto. Taj pad je zabilježio i drugi institut koji je prenio da predsjednik Rusije uživa povjerenje 42 odsto građana, što je najniža stopa popularnosti od 2013. godine.

"Još jednom ponavljam da predsjednik za sada nije imao učešća u toj reformi", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruska vlada saopštila je 14. juna da će biti povećana starosna granica za penzije, poslije čega je uslijedila peticija protiv te reforma, a koju je potpisalo 2,5 miliona Rusa.

Peskov je zatražio od novinara da ne "pretjeruju" s tim rezultatima priznajući da incijativa vlade ima velikog odjeka u društvu.

"Putin to gleda na pragmatičan način. Za njega je najvažnija stvar da nastavi da radi i da ispuni svoje zadatke kao šef države", rekao je Peskov i dodao da Putin nikad ne djeluje u odnosu na svoju kvotu popularnosti.

"Interes naroda je iznad svega", dodao je portparol Kremlja.

Od 1932. godine, u vrijeme Sovjetskog Saveza, odlazak u penziju je bio 55 godina za žene i 60 godina za muškarce, što je bio najraniji odlazak u penziju u svijetu.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da će od 2019. godine početi postepeno pomjeranje starosne granice, da bi do 2028. godine iznosila 65 godina za muškarce, a do 2034. 63 godine za žene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније