Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 06. 2018. 09:30 >> 09:18

EKSTREMISTI HAMASA

Iz Gaze ispalili više od 12 raketa na Izrael

Više od 12 raketa ispaljeno je iz pojasa Gaze na jug Izraela, saopštila je jutros izraelska vojska.Niko nije ranjen u raketiranju i odbrambeni sistem "Gvozdena kupola" presrio je neke od raketa, navodi AP.

 

 

 

Baražnoj vatri prethodio je napad Izraela na vozilo koje pripada ekstremistima Hamasa umiješanim u puštanje zmajeva sa zapaljivim materijalom preko granice koji su izazvali požare u posljednjim nedjeljama, dodaje se u vojnom saopštenju.

U utorak je izbilo više od deset požara. Vojska je rekla da je takođe napala dvije osmatračnice Hamasa.

Ranjenih nije bilo. Portparol Hamasa Favzi Barhum izjavio je da su izraelski udari "zahtijevali brz odgovor otpora".

Najnoviji sukobi izbili su u vrijeme masovnih palestinskih protesta duž granice pojasa Gaze koji se održavaju jednom nedjeljno već tri mjeseca.

Izraelski mediji javljaju da su se mnogobrojne sirene za raketnu odbranu oglasile u pograničnim naseljima u Izraelu počev od 1,30 sati danas, a da su pozicije Hamasa napadnute iz vazduha i tenkovskom vatrom i da je pogođeno i jedno vozilo u izbjegličkom logoru Nuseriat.

"U isto vreme teroristička organizacija Hamas je izvodila balistički napad protiv Izraela.Orgnizacija će snositi posljedice za terorizam i nestabilnost", navedeno je u vojnom saopšenju.

Prošle nedjelje u utorak je oko 45 raketa ispaljeno iz Gaze u Izrael takođe tokom noći nakon što je vojska napala cilj Hamasa u odgovoru na puštanje balona sa zapaljivim materijalom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније