Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

29. 06. 2018. 17:47 >> 10:41

MNUČIN DEMANTOVAO TRAMPA

SAD ne izlazi iz Svjetske trgovinske organizacije

Američki ministar finansija Stiv Mnučin demantovao je danas pisanje medija da predsjednik SAD Donald Tramp želi da povuče SAD iz Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

"Nema nikakvih novih informacija", rekao je on za televiziju Foks Biznis netvork (Fox Business Network) i dodao da "neće upotrijebiti svoju omiljenu riječ" - "lažne vijesti", ali je rekao da je to preuveličavanje i da je predsjednik jasno govorio o STO, i o nekim aspektima te organizacije koji "nijesu pravedni".

Vebsajt za političke informacije "Aksios" (Axios) je naveo da su ljudi koji vode razgovore s američkim predsjednikom rekli da je Tramp često govorio svojim savjetnicima da hoće da SAD izađu iz Svjetske trgovinske organizacije što bi imalo ozbiljne posljedice po međunarodnu trgovnu.

Tramp redovno u javnosti kritikuje funkcionisanje STO.

"Kina koja je velika ekonomska sila,u okviru Svjetske trgovinske organizacije se smatra zemljom u razvoju. Ona, prema tome, ima ogromne prednosti, posebno u odnosu na SAD", napisao je Tramp na Tviteru 6. aprila i dodao da je STO nepravedna prema SAD.

Tramp često kritikuje medjunarodne organizacije UN, NATO, kao i multilateralne trgovinske sporazume. Više puta je rekao da više voli bilateralne razgovor od multilateralnih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније