Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

03. 07. 2018. 09:11   >>  08:59

EVROPSKA KOMISIJA

Dodatni milioni Španiji i Grčkoj za migrante

Evropska komisija će dati novu hitnu finansijsku pomoć Grčkoj i Španiji za zbrinjavanje migranata i izbjeglica ukupno vrijednu 45,6 miliona eura, prenosi agencija DPA.

Članice Europske unije razjedinjene su oko rješenja za izbjegličku krizu.

Grčka i Španija su, uz Italiju, države koje su najizloženije migrantskom talasu.

Lideri EU su na maratonskim pregovorima prošle sedmice odlučili da otvore prihvatne centre za osobe koje su spasene na moru i da ojačaju spoljne granice saveza.

Njemačka je sa Španijom i Grčkom postigla sporazum o vraćanju migranata koji su u tim državama ranije zatražili azil, što je pokušaj da se dovrši sukob oko migranata među partnerima vladajuće koalicije kancelarke Angele Merkel.

Evropska komisija je objavila da će Španija dobiti 25,6 miliona eura za poboljšanje prihvatnih kapaciteta na svojoj južnoj obali i u afričkim enklavama u Ceuti i Melili, ali i za olakšavanje vraćanja onih migranata koji nemaju pravo da ostanu.

Dodatnih 20 miliona eura biće usmjereno Agenciji za izbjeglice Ujedinjenih nacija kako bi poboljšali uslove u Grčkoj, naročito na ostrvu Lezbos, saopšteno ju iz Evropske komisije.E

Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos rekao je da su se posljednih godinu dana dolasci migranata pojačali i da su grčka ostrva pod "znatnim" pritiskom.

Evropska komisija je od 2014. godine izdvojila više od milijardu eura za pomoć članicama oko migracija, prenosi DPA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније