Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: P.B. ]

04. 07. 2018. 19:14 >> 19:02

ZEMLJA OSLOBOĐENA

Vlada Sirije poziva građane da se vrate kućama

Sirijska vlada je pozvala građane, koji su zbog ratnih dejstava napustili svoje domove da se vrate, jer su veliki dijelovi zemlje oslobođeni od terorista.

Kako prenosi Raša tudej pozivajući se na sirijsku agenciju SANA, situacija se promijenila nakon oslobađanja dijelova zemlje koje su držali teroristi, a koje su sada oslobodile vladine snage u saradnji sa saveznicima ili kroz proces pomirenja.

Mnoge interno raseljene osobe vratile su se u svoja područja, a vlada poručuje da je odgovorna za njihovu bezbjednost i obećava da će im pružiti sve moguće usluge, navodi se u saopštenju vlade.

U Damasku, inače, očekuju pomoć stranih humanitarnih organizacija i međunarodne zajednice kako bi se sirijski građani vratili u svoju zemlju.

U Siriji je od početka rata 2011. godine poginulo više od 350 000 ljudi dok je najmanje 6 miliona raseljeno i izbjeglo iz zemlje.

Sedmogodišnji rat u Siriji uzrokovao je uništavanje infrastrukture i privredne gubitke koji su premašili 230 milijardi dolara, procijenila je Svjetska banka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније