Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

05. 07. 2018. 12:13 >> 14:15
2

UPOZORENJE IZRAELU

EU: Rušenje kuća potkopava izglede za mir

Izraelske vlasti srušile se objekte u palestinskoj zajednici Abu Nuvar i započele pripreme za rušenje palestinske zajednice Khan al-Ahmar, uz preseljavanje stanovništva protiv njihove volje, navela je u izjavi portparolka EU Maja Kocijančić.

Zajednice se, kako navodi Kocijančić, nalaze unutar ili u blizini takozvanog E1 dijela u zoni C, koji je od ključne važnosti za cjelovitost buduće palestinske države.

“Ova rušenja, zajedno sa planovima za izgradnju novih naselja za Izraelce u istoj oblasti, značajno pojačavaju prijetnje po održivost dvodržavnog rješenja i potkopavaju izglede za trajni mir”, navela je Kocijančić.

Ona je poručila da EU očekuje od izraelskih vlasti da ukinu te odluke.

“U skladu sa našim dugogodišnjim stavom o izraelskoj politici kolonizacije, koja je nelegalna prema međunarodnom pravu, i akcijama preduzetim u tom kontekstu kao što su prisilna preseljenja, iseljavanja, rušenja i konfiskacije domova, EU očekuje od izraelskih vlasti da ukinu ove odluke i u potpunosti ispune svoje obaveze kao okupaciona sila u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom”, poručila je Kocijančić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније