Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 07. 2018. 17:08 >> 16:55
4

MEJ PORUČILA

"Prevrnućemo svaki kamen da razjasnimo trovanje"

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej poručila je da će policija "prevrnuti svaki kamen" da bi razjasnila novi slučaj trovanja novičokom u Britaniji, dok je ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid zatražio od Rusije da objasni šta se tačno dogodilo.

"Očigledno je izuzetno zabrinjavajuće to što su dvije nove osobe izložene novičoku u Velikoj Britaniji", rekla je Mej tokom posjete Berlinu.

Ona je dodala da zna da će policija u Velikoj Britaniji "prevrnuti svaki kamen" da bi se utvrdilo šta se dogodilo.

Ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid ocijenio je da je vrijeme da Rusija objasni šta se dogodilo, kada je u pitanju trovanje dvoje Britanaca nedavno pronađenih u kritičnom stanju desetak kilometara od Solsberija.

Prije četiri mjeseca u Solsberiju su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka pronađeni u nesvjesnom stanju, nakon što su bili izloženi istom nervnom agensu, novičoku.

"Vrijeme je da Rusija tačno objasni šta se dogodilo", rekao je Džavid pred britanskim parlamentom.

Britanska laboratorija potvrdila je da je ponovo upotrebljen nervni agens razvijen u SSSR. Policija je dodala i da ne postoje dokazi da su Britanci, identifikovani kao Čarli Rouli i Don Sterdžis, bili mete napada.

London je ranije optužio Moskvu da stoji iza trovanja Skripalja i njegove kćerke, dok je to Rusija oštro demantovala.

Afera "Skripalj" izazvala je diplomatsku krizu između Londona i britanskih saveznika s jedne strane, i Rusije s druge strane.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније