Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

10. 07. 2018. 12:42   >>  12:29

SUMNJA NA KORUPCIJU

Policija deseti put ispituje Netanjahua

Policijski istražitelji stigli su jutros u rezidenciju premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Jerusalimu da ga deseti put ispitaju u okviru istrage o korupciji.

 

 



Očekuje se da će se ispitivanje usredsrediti na takozvani "Slučaj 4000" povezan sa izraelskim telekomunikacionim gigantom Bezek, javljaju izraelski mediji.

Istražitelji će, kako se vjeruje, Netanjahua suočiti sa svjedočenjem dva njegova bivša saradnika koji su pristali da budu državni svjedoci.

Sumnja se da su oni nastojali da se donese propis od koga bi Bezek imao novčanu korist u zamjenu za povoljno izvještavanje o porodici Netanjahu na sajtu kompanije.

Netanjahu je prethodni put ispitivan u ovom slučaju prije tri i po mjeseca, a u junu je svjedočio pet sati u vezi sa kontroverznom kupovinom njemačkih podmornica.

Izraelska policija je preporučila da se protiv Netanjahua podigne optužnica zbog sumnji na korupciju u druga dva slučaja.

Jedan se tiče primanja skupih poklona od bogatih stranih biznismena, a drugi dogovaranja sa vlasnikom tiražnog izraelskog lista Jediot ahronota da pozitivno izvještava o premijeru u zamjenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.Netanjahu je pod istragom godinu i po.

U međuvremenu je suđenje njegovoj supruzi Sari pomjereno za tri mjeseca i umjesto da počne 19. jula, kako je najavljeno, počeće u oktobru.

Ona je u junu optužena za pronevjeru oko 100.000 dolara jer je poručivala hranu iz elitnih restorana iako u rezidenciji ima kuvara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније