Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 07. 2018. 08:52   >>  08:39

TRGOVINSKI RAT

Kina će uzvratiti na eventualne nove takse SAD

Kina je danas saopštila da će biti primorana da preduzme uzvratne mjere poslije novih američkih prijetnji taksama na 200 milijardi dolara uvoza iz Kine.

 

 

 

Kinesko ministarstvo trgovine je u saopštenju ocijenilo prijetnje kao "potpuno neprihvatljive" i navelo da "iracionalno" ponašanje SAD podriva "Kinu, svijet i same SAD".

"U cilju očuvanja fundamentalnih interesa države i naroda, kineska vlada će, kao i ranije, preduzeti neophodne uzvratne mjere.

Istovremeno, pozivamo međunarodnu zajednicu da radi na očuvanju pravila slobodne trgovine i multilateralnog trgovinskog sistema i da se zajednički suprotstavi trgovinskom hegemonizmu", navodi se u saopštenju kineskog ministarstva.

Kinesko ministarstvo je saopštilo da je "šokirano" akcijama Vašingtona, a Peking je takođe najavio dodatnu žalbu protiv SAD u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Američki trgovinski predstavnik Robert Lajthajzer je rekao da su SAD pripremile novu listu kineskih proizvoda u vrijednosti od 200 milijardi dolara godišnje koji bi od septembra mogli biti izloženi taksama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније