Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: P.B. ]

11. 07. 2018. 21:40 >> 21:30
2

POLICIJA TVRDI

Novičok može da traje i 50 godina

Pomoćnik šefa britanske policije zadužen za protivterorizam Nil Bejsu rekao je da nervni agens novičok može da ostane aktivan i 50 godina.

Bejsu navodi da novičok može da ostane toliko aktivan ako se drži u zapečaćenom kanisteru.

Bejsu je stanovnicima mjesta Ejmsberi sinoć rekao da policija traga za kanisterom sa nervnim agensom za koji se vjeruje da je 30. juna otrovao dvije osobe.

"Volio bih da mogu da vam kažem da smo identifikovali i uhvatili odgovorne i da smo sigurni da nigdje u Viltširu nema tragova nervnog agensa. Surova stvarnost je, međutim, da u ovom trenutku ne mogu ponuditi nikakva uvjeravanja ni garancije", rekao je Bejsu.

On je izrazio nadu da će se stanje jedne od žrtava, Čarlija Raulija, poboljšati i da će on moći da policiji kaže nešto o lokaciji kanistera.

Raulijeva partnerka Don Stardžis je umrla od trovanja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније