Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Jutarnji, Objavila: P.B. ]

13. 07. 2018. 23:25   >>  23:09

MRAČNA STRANA SP-a

Porast porodičnog nasilja zbog poraza Engleske

Porodično nasilje poraslo je tokom nastupa Engleske na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji, a poraz u polufinalu od Hrvatske vjerovatno će rezultirati još većim brojem slučajeva, objavila je vodeće britansko udruženje za pomoć ženama žrtvama nasilja.

Broj žrtava koje je policija prijavila Nacionalnom centru za porodično nasilje porastao je za petinu ovog mjeseca tokom kojeg je engleska reprezentacija ostvarivala najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima u posljednjih 28 godina, prije nego što je u srijedu izgubila od Hrvatske.

Centar je u junu primio najmanje 3500 prijava za porodično nasilje, 600 više od prosjeka.

Policija i aktivisti na to su upozorili i uoči prvenstva, budući da statistika pokazuje da porodično nasilje raste dok igra engleska reprezentacija.

"Nakon poraza od Hrvatske, siguran sam da će nam se obraćati još više žena", rekao je direktor centra Mark Grouvs.

"Tako značajno povećanje može se objasniti samo nečim jako specifičnim, a jedino što se dogodilo je to da smo izgubili fudbalsku utakmicu", dodao je.

Do sada najpreciznije istraživanje veze između Svjetskog fudbalskog prvenstva i porodičnog nasilja pokazalo je da su incidenti u Lankaširu na sjeveru Engleske porasli 38 odsto kada je engleska reprezentacija izgubila, a 26 odsto kada je dobila utakmicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније