Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 07. 2018. 20:32 >> 20:19
1

POJAS GAZE

Palestinski tinejdžeri poginuli u sukobima

Dva palestinska tinejdžera su poginula, a 14 Palestinaca i troje Izraelaca ranjeno je danas u najozbiljnijem sukobu izraelske vojske i ekstremista iz pojasa Gaze od rata na toj teritoriji od 2014.

Izraelska vojska je pogodila više 40 meta u Gazi u posljednja 24 sata, dok je 90 raketa tokom prošle noći i danas ispaljeno na Izrael, a dvadesetak je presreo sistem protiv raketne odbrane Gvozdena kupola, prenose izraelski mediji.

Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se više od 140 puta u pograničnm naseljima.

Troje Izraelaca je zadobilo umjerene i lakše povrede u gradu Sderotu, saopštila je služba hitne pomoći Crveni Davidov štit.

Izraelska vojska je izrazila spremnost za slučaj da se ti događaji prošire van granica pojasa Gaze, izjavio je jedan visoki oficir vazduhuplovnih snaga.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu konsultovao se s ministrom odbrane Avigdorom Libermanom i komandantom vojske Gadijem Ajzenkotom o situaciji na jugu zemlje i navodno je odlučeno da se agresijom odgovori na agresiju i da izraelska strana pojača svoje snage koliko je potrebno.

U međuvremenu se ulažu napori da se situacija smiri, prvenstveno posredstvom Egipta.

Izrael je gađao mete Hamasa, tunele logističke centre i štab bataljona u Beit Lahiji.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније