Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 07. 2018. 09:20 >> 09:10
2

NOVO KRŠENJE PROTOKOLA

Tramp otkrio sadržaj razgovora s kraljicom

Predsjednik SAD Donald Tramp po svoj prilici prekršio je britanski kraljevski protokol i otkrio sadržaj razgovora s kraljicom Elizabetom Drugom koja je, prema njegovim riječima, ocenila da je Bregzit "veoma kompleksan problem".

Tramp je već izazvao bijes britanskih vlasti tokom četvorodnevne posjete toj zemlji kritikujući premijerku Terezu Mej zbog načina vođenja pregovora o Bregzitu, a juče je u palati Vindzor razgovarao s kraljicom.

Kasnije je televizijskom voditelju Pirsu Morganu rekao da su razgovarali o nezgodnom pitanju izlaska Velike Britanije iz EU.

"Rekla je, i ima pravo, da je riječ o veoma kompleksnom problemu, mislim da niko nije mogao ni da zamisli do koje mjere će biti komplikovano. Svi su mislili da će biti 'O, to je jednostavno, integrisaćemo se ili se nećemo integrisati ili hajde da vidimo šta će da se desi'", rekao je Tramp u intervjuu koji je objavio list Mejl on sandej (Mail on Sunday).

Američki predsjednik je takođe naveo da je britanskoj premijerki rekao da London treba da dobije "izuzeće" u vezi Bregzita, da bi zatim mogao da ostvari opsežan trgovinski sporazum sa SAD.

Uprkos nizu diplomatskih neslaganja Velike Britanije i Trampa, Mej se nada da će brzo postići sporazum sa SAD pošto izvede zemlju iz EU.

Poslije učešća na samitu NATO i zvanične posjete Velikoj Britaniji, Tramp se sada nalazi u Škotskoj, a sjutra će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније