Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 07. 2018. 15:03 >> 14:56

GRČKA

Cipras tužio policiju i izgubio na sudu

Premijer Grčke Aleksis Cipras je izgubio sudski postupak u kojem je tužio policiju zbog rasturanja antivladinih demonstracija u Atini jula 2011. godine, u kojima je učestvovao kao predsjednik tada opozicione stranke SIRIZA, objavljeno je danas u Atini.

Na kraju postupka Vrhovni sud kojem je slučaj povjeren zbog težine optužbi, odlučio je da nema osnova da se prihvati Ciprasov stav da se jedinica interventne policije ponašala "kriminalno", da su policajci povrijedili dužnost i da su svojom akcijom, suzavcem i šok-bombama izazvali teške povrede demonstranata kojima su potom odbili da pomognu da dobiju medicinsku pomoć, iako im je to dužnost.

Za sve to Cipras i grupa građana su u združenom postupku optužili 18 policajaca-komandira koji su bili na mjestu održavanja demonstracija, kao i čitavu komandu policije.

Suđenje je poslije nekoliko odlaganja počelo tek više od šest godina kasnije, oktobra 2017. godine, a završeno je poslije 14 ročišta na kojima su svjedočili i ljekari, i drugi učesnici demonstracija.

Sindikalno Udruženje policijskih službenika je u saopštenju pozdravilo oslobađajuću presudu i zahvalilo pravosuđu što je odlučilo "ni po babu, ni po stričevima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније