Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 07. 2018. 22:05   >>  21:51

"PROTIVAN INTERESIMA DRŽAVE"

Mađarska izlazi iz UN sporazuma o migraciji

Mađarska će da izađe iz sporzuma UN o migraciji prije njegovog konačnog usvajanja zato što je protivan bezbjednosnim interesima zemlje, rekao je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Dokument treba zvanično da bude usvojen u decembru na sastanku u Maroku.

Sijarto je rekao da je Globalni dogovor za bezbjednu, sređenu i redovnu migranciju, čiji konačni nacrt je objavljen prošle nedelje, takodje protivan zdravom razumu i da Madjarska ima sumnje o njegov neobavezujući status, prenosi agencija AP.

"Ovaj dokument je potupuno protivan mađarskim bezbjednosnim interesima", rekao je Sijarto na konferenciji za novinare.

On je rekao da Mađarska neće učestvovati na sastanku u Maroku gdje dokument treba da bude usvojen i da će se protiviti sporazumu ako bude podnijet na glasanje u Generalnoj skupštini UN.

Dokument UN je kooperativni okvir koji nije pravno obavezujući i koji treba da podstiče "međunarodnu saradnju među svim relevantnim akterima migracije, uviđajući da ni jedna zemlja ne može da rješava migracije sama, i podržava suverenitet država i njihove obaveze prema međunarodnom zakonu", piše u nacrtu dokumenta, navodi AP.

Pod premijerom Viktorom Orbanom, izabranim u aprilu na treći uzastopni mandat, i četvrti ukupno, Mađarska je usvojila stroge antiimigracione mjere i jako otežala uslove za izbjeglice da dobiju azil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније