Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 07. 2018. 16:05 >> 15:54

IZAŠLI IZ BOLNICE

Spašeni dječaci održali konferenciju za novinare

Dvanaest dječaka i njihov fudbalski trener koji su poslije više od dvije nedjelje spašeni iz pećine na sjeveru Tajlanda izašli su danas iz bolnice i održali konferenciju za novinare na kojoj su dočekani aplauzom školskih drugova i novinara.

Dječaci su održali kratku demonstraciju svojih fudbalskih vještina na posebnom malom terenu, koji je postavljen u hali u kojoj su održali konferenciju, prenosi Asošijeted pres (AP).

Portparol vlade general poručnik Sansern Kevkamnerd rekao je da su psiholozi i ljekari na konferenciji bili da bi odabrali pitanja i starali se o zdravlju dječaka.

Na prva dva pitanja odgovorili su ljekari i rekli da je cijela ekipa dobro. Ljekari su kazali da su dječaci dobili prosječno po tri kilograma od spasavanja prošle nedjelje i dodali da su tokom više od dvije nedelje, koliko su bili zarobljeni u pećini, izgubili u prosjeku po četiri kilograma.

Dječaci i njihov trener tokom devet dana u pećini nijesu imali šta da jedu dok ih nijesu našli spasioci, i samo su pili kišnicu koja se slivala niz stijene, prenosi Frans pres (AFP).

Jedan od dječaka 15-ogodišnji Pornčai Kamluan rekao je da su pokušali da prokopaju put iz pećine.

"Pokušali smo da iskopamo prolaz misleći da ne možemo samo da čekamo", rekao je on, a njihov 25-ogodišnji trener je rekao da je to bilo uzaludno.

Jedan od dječaka, 14-ogodišnji Adul Sam-On rekao je da je to što su ih našli "bilo čudo". On se na engleskom prvi odgovorio britanskim gnjurcima koji su ih pronašli, prenio je AFP.

Dječaci i njihov trener su 23. juna ušli u pećinu Tam Luang, gdje ih je ubrzo zarobila poplava. Nakon 10 dana su ih pronašli ronioci. Akcija spasavanja je trajala tri dana, a okončana je 10. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније