Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 07. 2018. 09:46 >> 09:33

ZA KLEVETU

Salvini tužio pisca Roberta Savijana

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini podnio je tužbu za klevetu protiv pisca Roberta Savijana, koji je trenutno jedan od najvećih kritičara Salvinijeve politike o migrantima.

 

 

 

Tenzije između poznatog pisca o mafiji i Salvinija počele su nedavno pošto je ministar unutrašnjih poslova zaprijetio da će piscu biti ukinuta policijska zaštita.

Savijano dobija prijetnje smrću od napolitanske mafije Kamora od kada je objavio knjigu "Gomora" 2006. godine."Podnio sam tužbu protiv Savijana, kao što sam obećao.

Prihvatam kritike ali nikome ne dozvoljavam da kaže da sam pomogao mafiji, tom đubretu protiv kojeg se borim svim snagama, ili da se radujem smrti djeteta. Što je mnogo, mnogo je.Poljupci", naveo je Salvini u poruci na Tviteru.

Savijano je odmah reagovao rekavši da će Salvini, ministar "mafije" morati na sudu da kaže istinu i da ga neće zaustaviti vlada koja se plaši kritike.Pisac je od dolaska nove italijanske vlasti postao žestoki kritičar Salvinija, lidera ekstremno desničarske stranke Liga i njegove politike protiv migranata.

Savijano u medijima i društvenim mrežama kritikuje Salvinijevu veoma krutu politiku o migrantima kao i, kako navodi, "sumnjivu podršku" Lige na jugu Italije.

Vrhunac tenzije između njih dvojice bio je nakon nedavne Savijanove poruke na Tviteru poslije smrti jedne žene s djetetom na moru.

"Kakvo Vam je zadovoljstvo da vidite nedužnu djecu da umire na moru. Mateo Salvini, ministre mafije, smijeniće Vas mržnja koju ste posijali", navodi se u poruci pisca koji je objavio i fotografiju stradalih u moru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније