Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2018. 18:45 >> 18:33
14

MERKEL PORUČILA

"NATO štiti i Crnu Goru"

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se politika NATO o zaštiti svih članica Alijanse odnosi na sve zemlje, uključujući Crnu Goru.

Komentarišući izjavu američkog predsjednika Donalda Trmpa kako bi članstvo u NATO „vrlo agresivnih“ Crnogoraca moglo izazvati treći svjetski rat, zbog obaveze Alijanse da odbrani sve svoje članice, Merkel je istakla da je odredba o zajedničkoj odbrani „centralni element NATO“, koji važi za sve članice Alijanse, „ne samo za velike, male ili poneke“.

"Kolektivna odbrana, jedan od stubova NATO-a, odnosi se na sve države članice Alijanse, bez obzira na njihovu veličinu", poručila je njemačka kancelarka.

Merkel je podsjetila na napore koje je naša zemlja uložila da bi postala članica Alijanse.

"Crna Gora je učinila veliki napor kako bi postala članica NATO, a u izbornim kampanjama bilo je uticaja sa strane. Drago mi je što je Crna Gora članica", izjavila je Angela Merkel, javlja AP.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније