Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

22. 07. 2013. 10:00   >>  22. 07. 2018. 10:11

U INDONEZIJI

Francuz oslobođen poslije 19 godina zatvora

Francuz Mikael Blan, uhpašen u Baliju 1999. i osuđen na tešku zatvorsku kaznu zbog posjedovanja droge, danas je oslobođen iz zatvora i napustio je Indoneziju.

Blan, kuvar po zanimanju, uhapšen je u decembru 1999. kad je imao 26 godina. Uhapšen je na međunarodnom aerodromu u Baliju sa 3,8 kilograma hašiša u ronilačkim bocama.

Blan je tada rekao da ga je jedan prijatelj zamolio da prebaci boce u Indoneziju.

Francuz je bio osuđen na doživotni zatvor ali je dobio djelimično pomilovanje 2009. kada mu je kazna smanjena na 20 godina. Nakon što je dobio i uslovno oslobađanje 2014, Blan je morao redovno da se javlja tamošnjoj policiji a Indoneziju nije smuo da napusti do danas, 21. jula 2018. 

Blan, koji sad ima 45 godina, odmah je protjeran iz Indonezije kako nalaže zakon kada stranci završe izdržavanje zatvorske kazne.

Još dva Francuza izdržavaju zatvorske kazne u Indoneziji zbog posjedovanja droge. Žerar Debec je 2011. osuđen na doživotni zatovor, a Serž Atlaui na smrtnu kaznu koju čeka u zatvoru.

Mnogi stranci se nalaze u indonežanskim zatvorima čekajući smrtnu kaznu. U Indoneziji nije bilo pogubljenja osuđenika u posljednje dvije godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније