Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

23. 07. 2018. 09:10 >> 09:12

REKORDNE TEMPERATURE

Tokio "gori" na 41,1 stepen

Toplotni talas zahvatio je Japan od početka mjeseca, a u Tokiju je temperatura vazduha juče iznosila rekordnih 41,1 stepen Celziusa, javlja Anadolija.

Rekordna temperatura ikada izmjerena u Tokiju i cijelom Japanu zabilježena je u sjevernom kvartu Kugayami.

U centru Tokija temperatura vazduha je iznosila 37 stepen.

Proteklog vikenda od posljedica toplotnog udara u Japanu je preminulo najmanje 11 osoba, a u prve dvije sedmice jula preminulo je još najmanje 30 osoba.

U subotu je Centar hitne medicinske pomoći u Tokiju primio rekordnih 3.099 poziva građana, od kad postoji ta služba osnovana 1939. godine.

Meteorolozi upozoravaju da bi se visoke temperature u Japanu mogle zadržati i u narednih nekoliko dana, a da bi mogle zahvatiti i Južnu Koreju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније