Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 07. 2018. 11:46 >> 11:31
1

IRANSKI ZVANIČNICI

Trampovo upozorenje je psihološki rat

Visoki iranski oficir izjavio je da upozorenje američkog predsjednika Donalda Trampa da će se Iran suočiti sa "strašnim posljedicama" ako bude prijetio SAD, nije ništa drugo do "psihološki rat".

  

 

 

Šef paravojnih dobrovoljačkih jedinica Revolucionarne garde general Golam Hosein Gejbparvar rekao je da se Tramp "neće usuditi" da preduzme vojne akcije protiv Irana, prenosi iranska agencija ISNA.

Iranski poslanik Hešmatolah Falahatpišeh izjavio je da ne vjeruje da će doći do vojnog sukoba Irana i SAD, uprkos sve oštrijoj retorici.

On je rekao da Tramp i predsjednik Irana Hasan Rohani "razgovaraju putem obraćanja jer su zvanični diplomatski kanali zatvoreni", zbog prekida diplomatskih odnosa od 1979. godine.

Falatpišeh je rekao da, za razliku od Sjeverne Koreje, "Iran nikada nije krenuo putem nuklearne bombe" i da je zbog toga "Iran ljut, pošto je Tramp na diplomatske aktivnosti Teherana reagovao povlačenjem SAD iz nuklearnog sporazuma".

Iranska državna novinska agencija IRNA odbacila je Trampov tvit upozorenja Rohaniju, u cjelini napisan velikim slovima, kao "pasivnu reakciju" na Rohanijeve riječi.

IRNA je takođe navela da je Trampov tvit samo oponašanje iranskog ministra spoljnih poslova Muhameda Džavada Zarifa koji je u prošlosti upozoravao Zapad da "nikada ne prijeti Irancu".

Iranski predsjednik Rohani juče je izjavio da "Amerikanac mora dobro da shvati da je mir sa Iranom majka svih mirova, a rat sa Iranom majka svih ratova".

Tramp je na Rohanijevu izjavu odgovorio tvitom napisanim velikim slovima: "Nikada više nemojte prijetiti sad ili ćete se suočiti s posljedicama kakve je malo ko u istoriji doživio.

Više nismo zemlja koja će da prihvata vaše poremećene poruke nasilja i smrti".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније