Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

23. 07. 2018. 13:19   >>  13:04 2

PROTIV AGRESIJE

Netanjahu podržao Trampovo upozorenje Iranu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozdravio je danas "snažan stav" američkog predsjednika Donalda Trampa o Iranu.

Netanjahu je rekao da su Tramp i njegov državni sekretar Majk Pompeo zauzeli jasan stav protiv "iranske agresije" poslije dugogodišnjeg "povlađivanja svjetskih sila iranskom režimu".

Izraelski premijer je to rekao na sastanku vlade reagujući na upozorenje koje je Tramp uputio Teheranu preko Tvitera da svaka prijetnja SAD-a izaziva "strašne posljedice".

"Nikada više nemojte prijetiti SAD ili ćete se suočiti s posljedicama kakve je malo ko u istoriji doživio. Više nijesmo zemlja koja će da prihvata vaše poremećene poruke nasilja i smrti", napisao je Tramp rano jutros u tvitu ispisanom velikim slovima.

Tramp je time reagovao na izjavu iranskog predsjednika Hasana Rohanija da "Amerikanac mora dobro da shvati da je mir sa Iranom majka svih mirova, a rat sa Iranom majka svih ratova" i da treba da prestane da se "igra repom lava" i prijeti Iranu ili će SAD "u suprotnom zažaliti".

Iranska državna novinska agencija IRNA danas je odbacila Trampov tvit upozorenja Rohaniju kao "pasivnu reakciju" na Rohanijeve riječi.

IRNA je takođe navela da je Trampov tvit samo oponašanje iranskog ministra spoljnih poslova Muhameda Džavada Zarifa koji je u prošlosti upozoravao Zapad da "nikada ne prijeti Irancu".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније