Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

23. 07. 2018. 22:20 >> 22:07

VIŠE OD PETINE

Cijene goriva i plate oborile profit Rajanera

Irska niskotarifna aviokompanija "Rajaner" saopštila je da joj je profit u prvom kvartalu umanjen za više od petine, zbog visokih troškova za gorivo i zarade pilota.

 

Proft poslije plaćanja poreza umanjen je za 22 odsto, na 309,2 miliona eura u tri mjeseca do juna u poređenju sa istim periodom prošle godine.

"Rajaner" je ove nedjelje suočen sa štrajkovima pojedinih pilota i članova kabinske posade uprkos naporima kompanije u prethodnim mjesecima da poveća plate i poboljša uslove rada, prenio je AFP.

Kompanija je objavila da su troškovi za plaćanje zaposlenih povećani za 43 odsto, prvenstveno zbog povećanja plata pilota za 20 odsto, devet odsto više sati leta i opšteg povećanja plata za tri odsto za neletačko osoblje.

Avioprevoznik sa sjedištem u Dablinu navodi da su cijene nafte "značajno porasle sa 50 dolara za barel u ovo doba prošle godine na skoro 80 dolara za barel".

Dio pilota iz Irske održaće sjutra treći jednodnevni štrajk, zbog čega je otkazano 16 letova. Za srijedu i četvrtak, 25. i 26. jul, otkazano je 600 letova u Evropi zbog štrajka zaposlenih u Španiji, Portugaliji i Belgiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније