Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2018. 13:38   >>  13:37

SEUL

Istaknuti južnokorejski političar pronađen mrtav

Južnokorejska policija saopštila je da je istaknuti južnokorejski političar, koji je bio umješan u korupcionaški skandal, pronađen mrtav.

Tijelo šezdesetjednogodišnjeg Roh Hoe-čana, poslanika u tri mandata iz male opozicione Partije pravde, policija je pronašla u blizini stambene zgrade u Seulu.

Policija je saopštila da je Roh vjerovatno skočio sa zgrade, nakon što je ostavio oproštajnu poruku.

"Dragi sugrađani, žao mi je. Krivica je u potpunosti moja, molim vas da me kaznite i želio bih da i dalje podržavate Partiju pravde", napisao je Roh u poruci upućenoj članovima partije.

On je rekao da je 2016. primio 40 miliona korejskih vona, ali da zauzvrat nije učinio nikakvu političku uslugu.

Južnokorejski mediji izvjestili su da je Roh napisao još dvije oproštajne poruke upućene svojoj porodici, ali da njihov sadržaj nije objavljen.

Roh je bio pod istragom zbog optužbi da je primio novac od uticajnog blogera, koji je osuđen zbog namještanja istraživanja javnog mnjenja na internetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније