Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2018. 09:33   >>  09:37

KIM ISPUNJAVA OBEĆANJE

S. Koreja rasklapa poligon za lansiranje raketa

Sjeverna Koreja počela je da demontira lokaciju sa koje je lansirala rakete, koja se nalazi na sjeverozapadu zemlje, prenosi BBC.

Na satelitskim snimcima Sohae stanice, vidi se da je Sjeverna Koreja najvjerovatnije počela sa demontažom kako je i obećala u junu, nakon samita američkog i sjevernokorejskog predsjednika Donalda Trampa i Kim Džong Una.

Iako je Sjeverna Koreja to mjesto označila kao mjesto za lansiranje satelita, američki zvaničnici sumnjaju da je ono korišćeno za testiranje balističkih raketa.

Na sastanku u Singapuru, Tramp i Kim su se dogovorili da Sjeverna Koreja započne sa denuklearizacijom, međutim, prema nedavnim izvještajima američkih obavještajnih agencija, Pjongjang možda tajno nastavlja sa svojim programom naoružanja.

Prema tim izvještajima, Sjeverna Koreja nadograđuje lokaciju za nuklearno naoružanje u Jongbjonu i ubrzava obogaćivanje na drugim tajnim lokacijama. Međutim, taj izvještaj nije i zvanično verifikovan.

U posljednje dvije godine Sjeverna Koreja je ubrzano unaprijedila nuklearni program i tvrdi da je razvila interkontinentalnu balističku raketu koja može da dosegne i do SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније