Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 07. 2018. 14:40   >>  14:24 6

POZVAO NA AKCIJU

Erdogan:Izrael je zemlja s najviše fašizma i rasizma

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan nazvao je danas Izrael zemljom s najviše fašizma i rasizma u svijetu nakon što je prošle nedjelje izraelski parlament (Kneset) odobrio zakon koji Izrael definiše kao "nacionalnu državu jevrejskog naroda".

 

 

 

"Ta mjera je pokazala bez ikakve sumnje da je Izrael zemlja s najviše cionizma, fašizma i rasizma u svijetu", rekao je Erdogan u govoru pred jednom poslaničkom grupom u Ankari dok su poslanici uzvikivali "Proklet bio Izrael".

Izrael je prošle nedjelje usvojio tekst u kojem je Izrael "nacionalna država jevrejskog naroda u kojoj se primjenjuju njena prirodna, kulturna, vjerska i istorijska prava".

Turska vlada već je kritikovala taj zakon smatrajući da Izrael želi da uspostavi "državu aparthejda".

"Duh Hitlera koji je odveo svijet u veliku katastrofu ponovo cvjeta kod nekih izraelskih zvaničnika", rekao je Erdogan i dodao da poziva muslimanski svijet, hrišćansku zajednicu, sve države, organe, demokratske novinare i aktiviste da krenu u akciju protiv Izraela.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније