Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

26. 07. 2018. 21:33   >>  21:17 1

MINISTAR NAJAVIO

Italija smanjuje izdvajanja za odbranu

Italija će ove godine na ime troškova za odbranu u okviru NATO izdvojiti svega 1,15 odsto svog bruto domaćeg proizvoda, rekao je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Enco Moavero Milaneze.

On je najavio da će italijanska ulaganja u te svrhe još više opasti u narednoj godini, prenosi Rojters.

Agencija ocjenjuje da se time podrivaju napori Sjedinjenih Američkih Država da se povećaju vojni budžeti država članica NATO-a.

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je ranije ovog mjeseca da su druge države članice NATO-a obećale velika sredstva za odbranu u okviru Alijanse, nakon što je Vašington upozorio da bi mogao da povuče svoju podršku partnerstvu ako Evropa ne učini više.

Italijanska ministarka odbrane Elizabeta Trenta nedavno je izjavila da je američkom savjetniku za nacionalnu bezbjednost Džonu Boltonu rekla kako Italija ima cilj da za odbranu u okviru NATO izdvoji propisana dva odsto svog BDP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније