Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

26. 07. 2018. 23:35   >>  23:19

KASTRO PORUČIO

"SAD steže obruč oko Kube, Venecuele i Nikaragve"

Bivši kubanski predsjednik Raul Kastro optužio je danas Sjedinjenim Američkim Državama da "stežu obruč" oko Kube, Venecuele i Nikaragve, pozivajući te zemlje da budu spremne da odgovore na svaku vrstu izazova.

"Za nas kao i za Venecuelu i Nikaragvu jasno je da se steže obruč i naš narod treba da bude spreman i u pripravnosti da odgovori na svaku vrstu izazova", rekao je Kastro (87) na jednoj ceremoniji.

Prema njegovim riječima, povratak desnice na vlasti u nekim zemljama Latinske Amerike, kao što su Čile i Argentina, kao i neprijateljstvo Vašingtona prema regionalnoj ljevici "predstavlja scenario koji ponovo stvara euforiju kod neprijatelja, koji pokušavaju da u stvarnost pretvore svoje snove o uništavanju".

Kastro je rekao da zvaničan stav SAD prema Kubi karakteriše "nedostatak poštovanja, agresivnost, miješanje i grubo manipulisanje istorijskom stvarnošću".

Bivši predsjednik Kube je upozorio SAD da je kubanski narod tokom 60 godina pružao otpor i da će bez obzira na okolnosti i velike izazove "uvijek braniti socijalističku revoluciju".

Kastro je 19. aprila ove godine predao vlast Migelu Dijasu-Kanelu, ali i dalje ima uticaja na državne odluke pošto će napustiti čelo Komunističke partije tek na narednom kongresu 2021. godine kada će napuniti 90 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније