Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 07. 2018. 12:14   >>  11:58

IZ NJEMAČKE

Budždemon se vratio u Belgiju

Bivši predsjednik španske pokrajine Katalonije Karlos Pudždemon vratio se danas u Belgiju iz Njemačke pošto, nije uspio pokušaj centralnih španskih vlasti da osiguraju njegovo izručenje po optužbama o pobuni.

Pudždemon je stigao jutros u Brisel i pozdravio se s sadašnjim predsjednikom Katalonije Kimom Torom koji doputovao iz Španije da se s njim sretne.

On je po dolasku izjavio da želi da nastavi da brani "pravednu stvar katalonskog naroda".

Pudždemon je uhapšen 25. marta u Njemačkoj, dok se iz Finske vraćao u Belgiju gdje se nalazio u egzilu od kraja oktobra prošle godine, posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije.

Španski sudija je povukao međunarodni nalog za hapšenje za Pudždemona kad je nemački sud odbio da ga izruči po optužbama za pobunu.

Ukoliko bi se vratio u Španiju i dalje može da bude uhapšen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније