Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta/Tanjug/B92 ]

28. 07. 2018. 12:28   >>  12:13 1

TEMPERATURE DO 40 STEPENI

Toplotni talas pogađa Evropu, uskoro i Balkan

Topli talas koji je zahvatio zapadnu i centralnu Evropu nastaviće se i tokom ovog vikenda, izuzev Francuske i zemalja Beneluksa, a očekuje se da pogodi Balkan naredne sedmice.

U tim zemljama se danas očekuje kratkotrajno osveženje, navedeno je na sajtu "Severe Weather Europe".

U zapadnoj Evropi juče popodne bile su zabilježene temperature od 35 do 38 stepeni. Visoke temperature biće zastupljene i u nedjelju, u zapadnoj i centralnoj Evropi.

Inače, hrvatski mediji pišu da se toplotni talas početkom naredne nedjelje očekuje i u Hrvatskoj. “Toplotni talas prvo će stići na Jadran, odnosno na sjeverni Jadran, a dnevne temperature će se kretati oko 34 stepena. To će se prolongirati i na ponedjeljak, a zahvatiće i unutrašnjojst zemlje jer će noći biti vrlo tople”, saopštio je Državni hidrometeološki zavod.

Veoma visoke temperature pogodile su Evropu čak i u onim djelovima u kojima to nije uobičajeno u ovo doba godine, u Švedskoj, Finskoj i Norveškoj.

U Njemačkoj i zemljama Beneluksa u petak je bilo od 37 do 39 stepeni.

U Velikoj Britaniji petak najtopliji dan ovog leta – 35 stepeni.

Temperature su porasle i u Španiji i Portugalu, a na istoku Španije približile su se četrdesetom podeoku. U Skandinaviji temperature do 33 stepena.

U ponedjeljak će te temperature preko Francuske i Italije stići do zapada Balkana i donijeti temperature od 36 do 39 stepeni.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније